A kocsmákban könnyű

 2011.02.28. 11:07

Tök ok, ha betiltják a dohányzást a kocsmákban. Én cigizek, de télen, amikor kevesebb a szellőztetés, sörözés közben néha kifolyik a szemem a tömény füsttől. Majd szépen kimegyünk a levegőre szippantani félóránként-óránként, vagyis ritkábban, mint az asztal mellett ülve. Nekünk is egészségesebb.

Egyébként már jóval kevesebbet szívok, mint fiatalabb koromban. Az első cigimet a délelőtti órákban fogyasztom el, ezt követi még 7-12, naptól függően. Már sokkal érzékenyebb vagyok mindenféle kellemetlen füstre, főleg reggel. Kezdem érteni a nemdohányzókat, miért zavarja őket akár a szomszéd helyiségben füstölő cigaretta.

Arra viszont kíváncsi vagyok, mikor jön el az ideje annak, hogy reggel a Szépvölgyi úton - ami nem a belváros - felfelé sétálva ne kelljen öklendeznem a sűrű kipufogó gáztól. És ha már itt tartunk, mikor rövidül le a menetidőm 20 perccel csak azért, mert a tömegközlekedési eszközöm végre nem áll nap mint nap az egyéni közlekedés dugójában?

Hát attól tartok, az nem lesz olyan egyszerű. A hardcore autós társadalom más tészta. Azt a problémát nem lehet egy tollvonással elintézni. Nagyon remélem, az urak az ilyen, nehezebb esetekkel is foglalkoznak majd, és nem mindig a könnyebb végét fogják meg a dolgoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://akarki.blog.hu/api/trackback/id/tr412697018

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemdohányzás vélelme 2011.03.15. 15:41:09

Ténytár A kormánypárti többség képviselői által benyújtott törvényjavaslat jelentősen korlátozná a dohányzá

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

denever333333 2011.02.28. 12:39:46

érdekes egy meglátás! Én nem dohányzom csak ha alkoholt fogyasztok azaz kocsmában s hááát nem hinném, hogy a lakók örülnének, főleg nyáron ha este 11 óra után az ablakuk alatt füstölnénk vagy hangoskodnánk mert ugye ez evidens a kocsmák nem a városszélen a tarlón találhatóak.

HanSolo 2011.03.01. 09:59:03

@denever333333: Na ja, ez egy külön probléma, dehát ez lesz. Meg kell tanulni viselkedni. :)
süti beállítások módosítása