Vágjunk a közepébe

 2011.02.14. 09:59

Magyarország eltarotti csapdájával kapcsolatos fejtegetés megállja a helyét. Rámutat, hogy a helyes irány az eltartók súlyának növelése lenne a döntéshozásban. Eddig tök renben is van az érvelés.
Ezután viszont zavaros, hogy miért pont a gyerekeseket nevezzük ki eltartóknak. És mi garantálja, hogy attól fog valaki okos, józan, felelősségteljes döntést hozni, ha sok gyereke van?
Létezik egy sokkal pontosabb módja annak, hogy megállapítsuk, kik az eltartók. Ha már forradalmian új a szemlélet, miért nem vágunk egyből a közepébe? Legyen csak az eltartóknak szavazati joguk, ez még mindig ésszerűbb, mint a gyerekek után járó jog.

A bejegyzés trackback címe:

https://akarki.blog.hu/api/trackback/id/tr222659779

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új alkotmány/3.: Szavazati jog 2011.03.05. 13:17:19

Talán a szavazati jog kérdése az, amire igazából talán kár is bejegyzést vesztegetni, hiszen elvárható lenne, hogy a XXI. században mindenki számára morális posztulátum legyen, hogy nemétől, vallásától, világnézetétől, keresetétől, végzettségétől, stb....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása