2011.02.04. 09:21

Az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen milyen szerencsés helyzet alakult ki ma Magyarországon. Mint tudjuk, a haladás akadálya sok esetben maga a politika. Meggátolja, hogy a mindenkori hatalom olyan, szükségszerű intézkedéseket hozzon, amelyek népszerűtlenek, ezért minden marad a régiben, marad a helyben topogás.

Rohadt egy dolog ez, de állandóan olyanok kerülnek oda, akiknek fontosabb a saját karrierjük, mint az ország sorsa, amelyet irányítanak. Dehát Széchenyiék óta ez többé-kevésbé már csak így van.

A lényeg viszont, hogy manapság lehetne akár másként is. Bármit tesz ugyanis az Orbán-kormány, népszerűsége töretlen. Multik különadója? Úgy kell nekik! Alkotmánybíróság? Az mi? Valami politikusi izé? Kit érdekel. Médiatörvény? Olvas a franc újságot, a tv-ben meg úgyis ugyanaz a szar lesz, akkor meg kit izgat? Nyugdíj? Á, hol van az még.

Itt a lehetőség, ami 20 évente jön el.

A bejegyzés trackback címe:

https://akarki.blog.hu/api/trackback/id/tr812637607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása